Școala de Osteopatie Germană

Școala de Osteopatie Germană

OSD permite o pregătire bine fondată, superioară calitativ, care acoperă multe din aspectele osteopatiei. Lectorii noștri formează osteopați în tradiția lui Andrew Taylor Still. În același timp, în cadrul cursurilor, sunt integrate teorii și descoperiri științifice care provin parțial și din alte domenii ale medicinei.

Programul de pregătire necesită un simț terapeutic astfel încât participanții să acorde atenție individuală fiecărui pacient. Prima parte a pregătirii pune accent pe transmiterea cunoștințelor de bază ale medicinei osteopate dar și pe bucuria de a învăța și de a practica. O atmosferă didactică plăcută, înțelegerea și respectul reciproc sunt foarte importante. Astfel, îi conducem pe participanți spre obținerea certificatului în osteopatie.

Pregătirea în cadrul OSD le dă posibilitatea absolvenților de a profesa în calitate de osteopați independenți orientați pe o practică cât mai responsabilă.

Programul include toate competențele teoretice și practice, precum și cele sociale și psihologice, care fac posibil tratamentul osteopat. Practica în clinică cu pacienții reprezintă, de asemenea, o componentă importantă a pregătirii, precum și dezvoltarea abilităților pentru colaborarea interdisciplinară.

Totodată, în cadrul programului de pregătire, vă oferim și un curs de 18 luni de specializare în osteopatie pediatrică în cadrul Academiei de Osteopatie pentru Copii. Aveți posibilitatea de a susține o lucrare de diplomă care este recunoscută pe plan internațional.

Adițional, vă oferim încă un an de pregătire, după absolvirea programului, în domeniul osteopatiei sportive din cadrul Academiei de Osteopatie Sportivă.

Institutul pentru Morfologie Intergrativă (IIM) din cadrul OSD vă oferă, de asemenea, numeroase posibilități unice de a vă aprofunda cunoștințele și de a căpăta experiență în domeniul osteopatiei.